Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe Duitse reisregels: testplicht vanaf 12 voor reizigers uit alle landen

Kort nieuws - 30 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland past vanaf zondag de reisregels aan om te voorkomen dat terugkerende vakantiegangers het virus meenemen. Reizigers vanaf 12 jaar uit alle landen moeten een negatieve antigeen-test, een vaccinatiebewijs of een bewijs van eerdere besmetting (genezing) kunnen laten zien. Voor hoogincidentiegebieden (hoogrisicogebieden) zoals Nederland, geldt nog steeds een aanmeld- en quarantaineplicht. Gevaccineerden en genezenen hoeven niet in quarantaine als ze hun bewijs inleveren via Einreiseanmeldung.de

Nieuw is dat de testplicht vanaf 12 jaar in plaats van 6 jaar geldt. De quarantaineplicht van tien dagen geldt voor niet-gevaccineerden van alle leeftijden. Na vijf dagen kan de quarantaine worden beëindigd met een negatieve test.

Ook mensen die inreizen in Duitsland uit landen die niet als risicogebied gelden, zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, moeten vanaf zondag een test- of vaccinatiebewijs of bewijs van eerdere besmetting laten zien. Ze hoeven niet in quarantaine.

Voor zogenoemde virusvariantengebieden worden de regels ook strenger: ook gevaccineerden die terugkeren uit virusvariantengebied moeten worden getest. Op dit moment gelden bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Brazilië als virusvariantengebied.

De regering past ook de indeling in risiconiveau's aan. De categorie risicogebied verdwijnt. Vanaf zondag zijn er alleen nog hoogrisicogebieden of virusvariantengebieden. Bij de hoogrisicogebieden wordt dan gekeken naar allerlei factoren, zoals aantal besmetting (meer dan 100 per 100.000 inwoners per 7 dagen), ziekenhuisbezetting en hoeveel er wordt getest. 

De nieuwe regels zijn vrijdag al in een verordening vastgelegd. Op die manier kunnen de regels zondag ingaan en hoeft het parlement zich er niet eerst nog over te buigen. Lees meer bij Tagesschau en bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Lees ook op Duitslandweb: Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Tags: reisregels

Reacties

Marlous - 2 augustus 2021 13:21

Hoi! Wij vertrekken vrijdag na 2 weken Italië weer terug naar Nederland en reizen via Duitsland. Mijn vriend is volledig ingeënt, ik niet. We overnachten niet in Duitsland en rijden in 1x door, stoppen hooguit om even te tanken. Moet ik dan een negatieve test kunnen laten zien?

Reageer
Diana - 2 augustus 2021 13:12

Mijn broer gaat mij alleen naar het vliegveld in Münster brengen en gelijk weer terug. Moet hij zich daarvoor ook testen?

Reageer
B. J. Pouleijn - 2 augustus 2021 12:38

Aankomende zaterdag moet ik mijn partner afzetten op Cologne airport, welke regels gelden voor ons beide? Ik zal alleen afzetten en vervolgens terug naar Nederland vertrekken.

Alvast bedankt!

Reageer
Jolanda - 2 augustus 2021 11:55

hallo Ik ben de weg kwijt, wij gaan a.s donderdag richting Italie, en willen overnachten in DE bij Weil an Rein. binnen 24 uur weer het land uit, Volwassen zijn beide volledig gevaccineerd, dochter is 11, en zal woensdag een PCR test krijgen. Als deze negatief is gaan we. Maar nu mijn vraag, mogen wij dan wel overnachten? of moet onze dochter dan in Quarantaine?
hoor het graag

Reageer
Tom - 2 augustus 2021 11:42

Wij willen in Duitsland een dagje naar een dierenpark. Wij zijn allebei volledig gevaccineerd. Als ik het goed begrijp is het een bezoek onder de 24 uur en is een bewijs van vaccinatie voldoende. Klopt dat?

Reageer
Roel BB - 2 augustus 2021 11:20

beste Dame / Heer
Op de overheid reisapp staat nog steeds "Alle kinderen vanaf 6 jaar ....moeten zich voor vertrek laten testen"
Uw site refereert aan kinderen tot 12 jaar geen negatief testresultaat dienen te overhandigen.... dit sluit niet aan bij elkaar ....

Wij ( 2 volwassen volledig gevacineerd) gaan met 2 kinderen (10/11 jaar niet gevacineerd) op doorreis naar Oostenrijk (geen overnachting)
Moeten onze kinderen nu een PCT test kunnen overhandigen of niet?
Dan u voor de terugkoppeling

Reageer
Wiebke Pittlik Roel BB - 2 augustus 2021 11:47

De algemene testplicht in Duitsland die zondag is ingegaan geldt vanaf 12 jaar. Ik ben nog aan het uitzoeken of vanuit hoogrisicogebieden zoals Nederland inderdaad vanaf 6 jaar een test nodig is in Duitsland. Maar als u alleen op doorreis bent, bent u sowieso uitgezonderd van de Duitse testplicht. De regels voor Oostenrijk zijn ons niet bekend. Groet, de redactie

Aangepast op 2021-08-02 11:48:57

S. Dohmen - 2 augustus 2021 11:20

Wij gaan komende week naar Denemarken en willen 1 nacht overnachten in de buurt van Hamburg. Mijn man en ik zijn beiden gevaccineerd. Begrijp ik dan nu goed dat zoon van 8 jaar geen test hoeft te ondergaan en dat we ons alleen moeten aanmelden? En hoe zit het dan met de terugreis, geld dan ook geen testverplichting voor kinderen onder de 12? Of zie ik nu iets over het hoofd?

Reageer
Huub - 2 augustus 2021 10:41

Wij komen met de kinderen terug uit Italië en zouden 1x overnachten in Duitsland. We zijn nog niet gevaccineerd. Moeten we nu testen en zo ja, mag dat ook in Duitsland zelf?

Reageer
Wiebke Pittlik Huub - 2 augustus 2021 11:04

Ja, u moet testen en dit moet voor u de grens passeert. Groet, de redactie

Robin - 2 augustus 2021 06:38

Wij komen uit Italië en willen 1 x overnachten in Duitsland, wij ouders en 1 zoon van 16 zijn volledig gevaccineerd, zoon van 13 nog volledig. Wat moeten wij nu doen? Moet de jongste testen? of is dit niet nodig?

Reageer
Marlou Robin - 2 augustus 2021 10:31

Ik begrijp alleen niet of je dit ook allemaal nodig hebt als je alleen door Duitsland rijd (op weg naar Denemarken) en evt tankt? Alvast dank voor de reacties.

Robin Robin - 2 augustus 2021 06:40

Ik bedoel:zoon van 13 is nog niet volledig gevaccineerd

Christa - 2 augustus 2021 01:23

Wij willen 4/8 op vakantie in Duitsland gaan mijn man is dan 13 dagen ingeënt met 2 prikken ik ben volledig ingeënt en onze dochter ?
Op de site van ministerie van buitenlandse zaken staat vanaf 6 jaar testen en bij jullie 12 jaar wat moet ik nu aanhouden??
En moet mijn man zich nu ook nog laten testen??

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger