Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland ziet af van bijna 3 miljoen Moderna-vaccins

Kort nieuws - 12 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland laat 2,65 miljoen doses van het Moderna-vaccin aan zich voorbijgaan, heeft het ministerie van Gezondheid laten weten. De vaccins worden verdeeld onder andere EU-lidstaten.

Het gaat om leveringen die in de eerste twee weken van augustus naar Duitsland zouden komen. Volgens verschillende Duitse media heeft het feit dat Duitsland afziet van de bijna 3 miljoen vaccins te maken met de langzaam verlopende vaccinatiecampagne. "We hebben inderdaad via de Europese Commissie aangeboden in de beide weken af te zien van leveringen van Moderna, als andere staten nog behoefte aan extra vaccins hebben", aldus een woordvoerder van het Gezondheidsministerie tegen Der Spiegel.

Eerder werd ook al bekend dat Duitsland afziet van vaccins van Johnson & Johnson. Vaccins van AstraZeneca werden aan het internationale hulpinitiatief Covax gegeven.

Het vaccin van Moderna zou volgens een Amerikaanse studie met een werking van 76 procent bijzonder effectief zijn tegen de deltavariant van het coronavirus. Het vaccin van BioNTech/Pfizer had in de studie een werkzaamheid van 42 procent. Beide vaccins waren allebei even effectief om een zwaar ziekteverloop en ziekenhuisopnames te voorkomen. Lees meer bij Tagesschau en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger