Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal coronabesmettingen Duitsland stijgt naar 11.561

Kort nieuws - 25 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal coronabesmettingen in Duitsland is verder gestegen naar 11.561. De Bondsdag debatteert vandaag over de vraag of de Epidemie-Fall, een soort noodtoestand ten tijde van een epidemie, moet worden verlengd.

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, meldt dat er in de afgelopen 24 uur 11.561 nieuwe corona-infecties bij zijn gekomen. Gisteren was dat aantal nog 5.747. De 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, is daardoor gestegen naar 61,3. Vorige week woensdag was de incidentie 40,8. 

Tot nu toe geldt de incidentie 50 als belangrijke grenswaarde om coronamaatregelen aan te scherpen of af te schaffen. Deze week heeft het coronakabinet, bestaande uit kanselier Merkel en een aantal vakministeries, aangekondigd dat de incidentiewaarde niet langer als belangrijkste criterium zal gelden. Voortaan moet het aantal ziekenhuisopnames leidend worden. Lees meer bij Tagesschau.de

In de Bondsdag wordt vandaag besloten over een eventuele verlenging van de epidemische Lage von nationaler Tragweite, een soort noodtoestand ten tijde van een epidemie. Die geldt sinds maart vorig jaar en geeft het ministerie van Gezondheid tijdelijk meer bevoegdheden om maatregelen te nemen. De 16 deelstaten willen de Epidemie-Fall, zoals die ook wordt genoemd, verlengen als die eind september afloopt, meldt Deutschlandfunk. Oppositiepartijen FDP, de Groenen en de AfD zijn tegen een verlenging. Lees meer bij Deutschlandfunk.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger