Duitslandweb logo Duitslandweb

RKI waarschuwt: aantal patiënten op IC neemt snel toe

Kort nieuws - 9 september 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De vierde golf van de coronapandemie kan heftig worden als niet meer mensen zich laten vaccineren, waarschuwde de directeur van het Robert Koch Institut, Lothar Wieler, woensdag in een gezamenlijke persconferentie met minister van Gezondheid Jens Spahn.

Het Robert Koch Institut is vergelijkbaar met het Nederlandse RIVM. Wieler zei dat het aantal IC-bedden in de laatste twee weken bijna verdubbeld is. De patiënten in de ziekenhuizen worden steeds jonger en zijn meestal niet gevaccineerd. 

Volgens het RKI is 61,7 procent van de Duitse bevolking volledig gevaccineerd. De regionale verschillen zijn groot. Vooral in de Oost-Duitse deelstaten stagneert het vaccineren. In de deelstaat Bremen, de koploper, is 71,8 procent van de inwoners gevaccineerd. In hekkensluiter Saksen is dat slechts 52,8. (Cijfers van donderdag 9 september) De cijfers zijn niet makkelijk te vergelijken met de Nederlandse cijfers, omdat in Duitsland het percentage van de gehele bevolking wordt genoemd, en in Nederland het percentage van de 18-plussers.

Als we niet meer mensen vaccineren, kunnen we niet garanderen dat de ziekenhuizen deze herfst niet overbelast raken, zei minister Spahn. "Daarom is het heel, heel belangrijk nog meer burgers te overtuigen zich te laten vaccineren."

"Het risico dat gevaccineerden door Covid-19 in het ziekenhuis belanden is momenteel tien keer kleiner dan bij niet-gevaccineerden", zei Wieler. Komende week is in Duitsland een vaccinatie-actieweek #Hierwirdgeimpft. Spahn hoopt dat op zoveel mogelijk plekken waar mensen samenkomen, de laagdrempelige mogelijkheid wordt geboden om zich te laten vaccineren. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung of kijk een fragment van de persconferentie:

 

 Donderdagochtend meldde het RKI 15.431 nieuwe besmettingen met het coronavirus, bijna 2000 meer dan een week geleden. Duitsland heeft vijf keer zoveel inwoners als Nederland. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, de Inzidenz, is gestegen naar 83,5. Dit cijfer is niet meer doorslaggevend voor extra maatregelen, ook de ziekenhuisbezetting wordt nu meegewogen. Lees meer bij Tagesschau

Het Gesundheitsamt, de Duitse GGD, kan niet meer overal het contactonderzoek volledig uitvoeren, meldden Duitse media. Mensen hebben veel meer contacten nu er veel minder maatregelen zijn.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer

Een hond zonder grensbeleving

Een hond zonder grensbeleving

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Deel 4: “Ik ga dagelijks de grens over en ben nooit aangehouden.”

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger