Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: Nedersaksen gaat op scholen vaccineren

Kort nieuws - 5 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaat Nedersaksen gaat na de herfstvakantie met mobiele vaccinatieteams op bezoek bij middelbare scholen, hogescholen en universiteiten. Zo hoopt de deelstaat de vaccinatiegraad onder jongeren te verhogen. De vaccinatiegraad is volgens experts in Duitsland nog niet hoog genoeg om de maatregelen los te kunnen laten.

Welke maatregelen op scholen gelden, verschilt per deelstaat. Op scholen in het Saarland is bijvoorbeeld geen mondkapjesplicht, in Beieren alleen nog op de gang, in Berlijn geldt de mondkapjesplicht nog slechts vanaf de zesde klas. Ook het testbeleid is overal verschillend.

De Duitse lerarenvakbond heeft de deelstaten dinsdag opgeroepen om in het hele land dezelfde regels te laten gelden voor mondkapjes en testen op scholen, en voor het eventueel invoeren van afstandsregels als het aantal besmettingen snel stijgt. Donderdag en vrijdag komen de deelstaatministers van Onderwijs bijeen om afspraken te maken.

Het aantal nieuwe besmettingen met Covid-19 is redelijk stabiel in Duitsland. Het Robert Koch Institut meldde dinsdag 4799 nieuwe besmettingen (Duitsland heeft vijf keer meer inwoners dan Nederland). Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen is 63,6. Een week geleden was dat 60,3.

Volgens het vaccinatiedashboard van de Duitse overheid is 64,7 procent van de hele Duitse bevolking gevaccineerd. Dit lijkt veel lager dan de vaccinatiegraad in Nederland, maar in de Nederlandse cijfers wordt het percentage van de 18-plussers gemeld, en niet van de hele bevolking. Bovendien is het daadwerkelijke percentage vaccinaties in Duitsland hoger, legt viroloog Christian Drosten uit in zijn podcast, omdat niet alle artsen geplaatste vaccinaties doorgeven aan het Robert Koch Institut. In Duitsland wordt gerekend met het aantal gemelde vaccinaties, terwijl in Nederland het aantal vaccinaties wordt berekend op basis van de doses vaccins die zijn uitgeleverd. Lees meer bij Tagesschau

Zie ook: Vergelijking van de vaccinatiecijfers bij de Volkskrant

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reis- en coronaregels in Duitsland.

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger