Duitslandweb logo Duitslandweb

Beoogde regeringspartners maken coronawet

Kort nieuws - 9 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nog voordat de nieuwe Duitse regering is aangetreden, hebben de beoogde coalitiepartijen al een wetsvoorstel gemaakt voor coronawetgeving die gaat gelden als eind november de 'noodtoestand', de Epidemische Lage von nationaler Tragweite afloopt.

SPD, Groenen en FDP hebben een pakket aan mogelijke maatregelen voorgelegd om de coronapandemie in te dammen. Het parlement krijgt weer meer invloed op de besluiten, is afgesproken. Het pakket omvat maatregelen als afstandsregels, coronabewijzen voor evenementen en reizen en hygiëneregels. De regeling voor betaald verlof voor ouders van zieke kinderen willen de coalitiepartners verlengen. Lockdownmaatregelen en contactbeperkingen kunnen volgens dit voorstel straks niet meer zonder meer worden opgelegd. Wel worden de straffen verhoogd voor het vervalsen van coronabewijzen.

De coronatests voor toegang tot evenementen en bijvoorbeeld horeca moeten weer gratis worden, vinden de beoogde coalitiepartners. Ook vinden ze dat op de werkplek een 3G-beleid mogelijk moet worden. Een werkgever kan dan controleren of de werknemers gevaccineerd, genezen of getest zijn. 

Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames loopt erg snel op in Duitsland, en de beoogde coalitiepartners, die nog midden in de coalitie-onderhandelingen zitten, kwamen onder druk te staan. Ze moeten laten zien dat ze daadkrachtig kunnen reageren op de pandemie. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger