Duitslandweb logo Duitslandweb

Beoogde coalitiepartners scherpen nieuwe coronawet aan

Kort nieuws - 15 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De beoogde coalitiepartners SPD, Groenen en FDP scherpen het wetsvoorstel dat vanaf 25 november de basis voor de coronamaatregelen moet worden, verder aan. Dat meldden Duitse media maandagochtend.

Op 25 november loopt de tijdelijke 'epidemische nationale noodtoestand' af, de epidemische Lage von nationaler Tragweite. Daarom was de toekomstige regeringspartijen gevraagd een wetsvoorstel te maken als basis voor de coronamaatregelen deze winter. Het parlement krijgt met het aflopen van de noodtoestand weer meer invloed op het coronabeleid. Het wetsvoorstel legt vast welke maatregelen kunnen worden genomen om de coronapandemie te bestrijden. Lockdown-maatregelen zaten niet in dat pakket.

Nu de situatie in Duitsland plotseling snel verslechtert, kwam er veel kritiek op het laten aflopen van de nationale noodtoestand. Dat zou het verkeerde signaal zijn. Ook vonden critici 'de gereedschapskist', de maatregelen die kunnen worden genomen, te beperkt. Maandag maakten SPD, Groenen en FDP bekend het wetsvoorstel uit te breiden. Aan ongevaccineerden kunnen straks contactbeperkingen worden opgelegd en in het openbaar vervoer kan een coronabewijs worden gevraagd, als het voorstel door het parlement wordt geaccepteerd. Lees meer bij Tagesschau en Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger