Duitslandweb logo Duitslandweb

Drie kandidaten voor opvolging Laschet bij CDU

Kort nieuws - 16 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Friedrich Merz en Norbert Röttgen zijn maandagavond genomineerd als kandidaat voor het voorzitterschap van de Duitse christendemocratische CDU. Vrijdag werd Helge Braun, nu nog hoofd van Merkels kanselarij, al genomineerd. 

De opvolging van partijvoorzitter Armin Laschet lijkt nu een strijd tussen deze drie kandidaten te worden. Kandidaten kunnen zich tot woensdag aanmelden. Ze moeten wel de steun van een kiesdistrict hebben. Op een partijcongres op 21 en 22 januari wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

Voor Friedrich Merz is het de derde poging om aan de top van de partij te komen. Hij verloor eerder van Annegret Kramp-Karrenbauer en van Armin Laschet. Norbert Röttgen probeert het voor de tweede keer. Ook hij moest het afleggen tegen Armin Laschet, eerder dit jaar. De kandidatuur van Kanzleramtsminister Helge Braun kwam als een verrassing. Braun geldt als vertrouweling van Merkel. Lees meer bij Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger