Duitslandweb logo Duitslandweb

Werknemers in dienst van deelstaten krijgen meer loon

Kort nieuws - 30 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Bij de cao-onderhandelingen in Duitsland zijn de vakbonden en de werkgevers het eens geworden: ruim een miljoen medewerkers in dienst van de deelstaten krijgen een loonsverhoging van 2,8 procent en een coronabonus van 1300 euro.  

De loonsverhoging is na moeizaam onderhandelen tot stand gekomen en gaat in op 1 december 2022. De belastingvrije coronabonus wordt begin volgend jaar uitbetaald. De loonsverhoging geldt voor medewerkers van deelstaatinstanties, universitaire ziekenhuizen, scholen, crèches, de politie, brandweer en weg- en afvalbedrijven. Ook ambtenaren en gepensioneerden in de deelstaten profiteren ervan. De afspraak geldt voor alle Duitse deelstaten behalve Hessen, dat eigen cao-afspraken heeft gemaakt. Lees meer bij Tagesschau en Die Zeit

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger