Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Baerbock naar Oekraïne en Rusland

Kort nieuws - 17 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock brengt vandaag een kennismakingsbezoek aan Oekraïne. Dinsdag bezoekt Baerbock in Moskou de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.

Oekraïne verwacht al langer wapenleveranties van Duitsland, maar Baerbock heeft zich daar eerder tegen uitgesproken. Ze hoopt de gesprekken in het zogenoemde Normandië-formaat, met Rusland, Oekraïne, Frankrijk en Duitsland weer op te kunnen pakken. Ook wil ze met Oekraïne praten over ondersteuning bij de modernisering van de energiesector en de ontwikkeling van infrastructuur voor groene waterstof.

Over haar bezoek aan Rusland zei Baerbock dat ze bereid is tot dialoog, maar dat aan de principes die zijn vastgelegd in de Helsinki-akkoorden van 1975 - de territoriale integriteit, de vrije keuze van bondgenootschap en het afzien van geweld als politiek middel - niet kan worden getornd. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger