Duitslandweb logo Duitslandweb

Petitie dwingt debat over snelheidslimiet in Bondsdag af

Kort nieuws - 26 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Een Duitse petitie voor het invoeren van energiebesparende maatregelen vanwege de oorlog in Oekraïne heeft maandag de benodigde 50.000 handtekeningen behaald. Daarmee is de Bondsdag gedwongen zich over de voorstellen te buigen.

De petitie roept de Duitse bondsregering onder meer op tot een snelheidslimiet van 100 kilometer per uur op de snelwegen, 80 kilometer buiten de bebouwde kom, en 30 kilometer binnen de bebouwde kom. Ook wordt voorgesteld autovrije zondagen in te voeren, en om binnenlandse vluchten te verbieden. Deze en andere maatregelen dragen er snel en effectief aan bij om de "energie-afhankelijkheid van Rusland te verminderen", zo staat in de petitie.

De initiatiefnemer gelooft niet dat de voorstellen worden ingevoerd, maar wel dat ze de druk op de bondsregering opvoeren. Onder meer cabaretier Jan Böhmermann en het belangrijkste gezicht van de klimaatbeweging Fridays for Future in Duitsland Luisa Neubauer hebben de petitie ondertekend en publiekelijk gesteund.

De discussie over een Tempolimit is door de oorlog in Oekraïne weer opgelaaid. Regeringspartij FDP is mordicus tegen. Politici van coalitiegenoten SPD en Groenen vinden dat de FDP het verzet tegen een maximale snelheid moet opgeven. Lees meer bij Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Oorlog in Oekraïne':

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer

Denken over tanks

Denken over tanks

Merlijn Schoonenboom bezoekt het 'Panzermuseum' van de Bundeswehr. De directeur ervan heeft sinds het Leopard-debat een nieuwe dagtaak aan uitleg geven over Duitse tanks.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

Podcast Achtung! Duitsland na 1 jaar Oekraïne-oorlog

De Duitse regering staat in de Oekraïne-oorlog onder grote internationale en binnenlandse druk. Hoe gaat kanselier Scholz daarmee om?


Lees meer

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger