Duitslandweb logo Duitslandweb

Verwarmingswet toch pas na zomer in parlement

Kort nieuws - 6 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Anders dan gepland, kan het Duitse parlement deze week niet meer stemmen over de wet die verwarmingen duurzamer moet maken. Het Constitutioneel Hof heeft daar een stokje voor gestoken. 

Over het Heizungsgesetz, dat moet zorgen dat Duitsers hun huizen met duurzame energie gaan verwarmen, wordt al maanden geruzied in de coalitie. Omdat eerste maatregelen al op 1 januari 2024 in zouden gaan, wilde de regering de wet nog voor het zomerreces door het parlement sluizen.

Regeringspartner FDP was het niet eens met het voorstel van minister van Klimaatbescherming Robert Habeck (Groenen) en hield behandeling in het parlement aanvankelijk tegen. Nadat het voorstel was afgezwakt, zou het deze week, in de laatste week voor het zomerreces, nog aan de Bondsdag worden voorgelegd. 

Dat ging CDU-parlementariër Thomas Heilmann te snel. Hij klaagde over de procedure bij het grondwettelijk hof in Karlsruhe. Dat heeft de Bondsdag nu opgedragen om de wet niet in één week aan te nemen maar de normale procedure van meerdere behandelingen te volgen. Dat wordt dan na de zomer. Lees meer bij Deutsche Welle

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger