Duitslandweb logo Duitslandweb

Berlijnse buitenzwembaden kampen met overlastgevers

Kort nieuws - 13 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meerdere buitenzwembaden in Berlijn kampen net als voorgaande jaren met overlastgevende bezoekers. De afgelopen jaren zijn al meer dan 700 toegangsverboden opgelegd en ook dit seizoen heeft de politie al meerdere keren baden moeten ontruimen na opstootjes. Het stadsbestuur dringt nu aan op strengere regels en handhaving.   

In de Berlijnse wijk Neukölln werd afgelopen weekend wederom een buitenzwembad ontruimd, nadat een groep jonge mannen ondanks meerdere waarschuwingen weigerde uit het water te komen. Dinsdagavond kwamen het stadsbestuur, de politie en de Berliner Bäderbetriebe (BBB), de vereniging van Berlijnse zwembaden, bijeen voor crisisberaad. 

De Berlijnse minister van Binnenlandse Zaken Iris Spranger (SPD) vindt dat de zwembaden niet hard genoeg optreden tegen overlastgevende gasten. Daarbij gaat het vaak om het niet betalen van entree, het intimideren van het zwembadpersoneel en soms om geweldsdelicten. Niet van elk incident wordt aangifte gedaan. De zwembaden klagen juist over het tekort aan personeel, waardoor ze lang niet alle regels kunnen handhaven. Het buitenbad in Neukölln dat zondag werd ontruimd, is bijvoorbeeld nog steeds gesloten vanwege een hoog ziekteverzuim onder het personeel.

Na het crisisberaad heeft de vereniging van Berlijnse zwembaden toegezegd snel te zullen kijken naar strengere maatregelen voor overtreders en het invoeren van een maximum aantal badgasten. De afgelopen vijf jaar werden er in totaal al meer dan zevenhonderd toegangsverboden opgelegd aan herrieschoppers in Berlijnse Freibäder. Omdat het aan het begin van dit zomerseizoen wederom raak was, besloten de buitenbaden in de wijken Neukölln en Pankow afgelopen juni hun glijbanen en duikplanken te sluiten, in de hoop de overlast te beperken. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger