Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie in Berlijn ontbindt pro-Palestijnse demonstraties

Kort nieuws - 16 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie in Berlijn heeft afgelopen weekeinde meerdere pro-Palestijnse demonstraties ontbonden. Die zijn daar tijdelijk verboden. In andere Duitse steden was pro-Palestijns protest wel toegestaan.

Op de Potsdamer Platz in Berlijn zijn zondagmiddag zo'n duizend demonstranten samengekomen om hun solidariteit met de Palestijnen te betuigen. De politie heeft de bijeenkomst uiteindelijk ontbonden. Demonstranten vielen de politie aan en staken vuurwerk af. Zo'n 150 deelnemers zijn volgens de politie gearresteerd. Ook op vrijdag en zaterdag zijn meerdere kleinere pro-Palestijnse demonstraties in de Duitse hoofdstad ontbonden.

Berlijn heeft demonstraties verboden waarbij het risico bestaat dat er antisemitische of extremistische uitingen worden gedaan die verband houden met het conflict in het Midden-Oosten. Dat verbod geldt in ieder geval tot en met 17 oktober. Vorige week was er in Berlijn een protest waarbij de aanval van Hamas op Israël werd toegejuicht.

Ook Frankfurt am Main verbood een pro-Palestijnse bijeenkomst. In andere steden waren die wel toegestaan. In Keulen stond de rechter een demonstratie toe die in eerste instantie was verboden. In Düsseldorf vond zaterdag een protest plaats met als titel 'Vrij Palestina', waar in plaats van de 50 aangemelde deelnemers meer dan 700 mensen op af kwamen. Die demonstratie verliep volgens de politie zonder incidenten.  

Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft joden in Duitsland extra bescherming toegezegd. Dat heeft nu de hoogste prioriteit, aldus de minister. Ook worden alle juridische mogelijkheden gebruikt om mensen in Duitsland die Hamas steunen het land uit te zetten, zei ze. Lees meer bij Tagesspiegel, Tagesschau en FAZ.net 

Reacties

Jack - 16 oktober 2023 14:24

Het lawaai van de “brave” Palestijnen wordt steeds luider.
Wij in een democratisch gekozen maatschappij hebben daar geen antwoord op!!
Harde maatregelen zouden een gepast antwoord kunnen en mogen zijn

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger