Duitslandweb logo Duitslandweb

Grote pro-Palestijnse demonstraties in Duitse steden

Kort nieuws - 6 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In meerdere Duitse steden hebben het afgelopen weekeinde grote pro-Palestijnse demonstraties plaatsgevonden. Ze verliepen grotendeels vreedzaam, melden Duitse media. In Düsseldorf zijn zaterdag ruim 17.000 mensen de straat op gegaan.

De 'demonstratie voor mensenrechten' in Düsseldorf was het grootste pro-Palestijnse protest in Duitsland van afgelopen weekeinde. In Berlijn deden zaterdag dag 8.500 mensen mee aan een demonstratie gericht tegen de Israëlische aanvallen op Gaza. Die was georganiseerd door een aantal Palestijnse organisaties en de Israël-kritische groep 'Jüdische Stimme für einen gerechten Frieden in Nahost' (Joodse stem voor een rechtvaardige vrede in het Midden-Oosten). Meerdere linkse organisaties steunden het protest in Berlijn.

Beide demonstraties verliepen grotendeels zonder problemen, al heeft de politie een aantal banners en posters met antisemitische teksten in beslag genomen. In Berlijn zijn meerdere deelnemers gearresteerd, onder meer voor haatzaaien.

In Bremen gingen ruim 1000 mensen de straat op om te demonstreren tegen de oorlog in het Midden-Oosten. Vrijdagavond waren er ook protesten in Essen en Frankfurt am Main. Een demonstratie in Hamburg werd verboden. Lees meer bij Tagesschau, rbbWDR en het regionale butenunbinnen

Zie ook:
'Was darf man auf Pro-Palästina-Demos sagen - und was nicht?' overzicht van Hessenschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger