Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie beëindigt pro-Palestijns protest in Berlijn

Kort nieuws - 30 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie heeft woensdagavond in Berlijn een eind gemaakt aan een pro-Palestijnse demonstratie. Daar waren veel meer mensen op af gekomen dan de 1.000 deelnemers die vooraf waren aangemeld.

Bij het protest in de Berlijnse wijken Kreuzberg en Neukölln waren rond de 4.700 mensen aanwezig, meldt de regionale nieuwszender RBB24 donderdagochtend op basis van cijfers van de politie. Het Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) sprak woensdagavond van 1.400 deelnemers. 

De demonstranten riepen onder meer 'Free Palestine' en 'Kindermörder Israel' (kindermoordenaars Israël) en droegen borden met teksten als 'Berlin shall burn' (Berlijn zal branden) en 'Fuck you Germany', meldt het RND. Toen de politie een einde wilde maken aan het protest, kwam het tot ongeregeldheden. Demonstranten gooiden flessen naar de politie, meldt RBB24. De politie heeft een waterkanon ingezet, aldus het RND. 

De politie heeft de organisatoren van het protest gevraagd ervoor te zorgen dat er geen antisemitische leuzen door de menigte werden geroepen. Dat is ook gebeurd, aldus RBB24. Meerdere demonstranten zijn aangehouden. Lees meer bij RBB24 en RND

Dinsdagavond vond ook een pro-Palestijns protest plaats in Berlijn-Neukölln. Daar waren rond de 850 mensen aanwezig. Het protest verliep in eerste instantie zonder incidenten. Maar na afloop bleef een groep van rond de 200 mensen op de Hermannplatz staan en die zouden volgens de Bild Zeitung stenen naar de politie hebben gegooid en journalisten hebben uitgescholden voor 'Lügenpresse' (leugenpers). Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger