Duitslandweb logo Duitslandweb

Regeringsleiders in München voor veiligheidsconferentie

Kort nieuws - 17 februari 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens de Münchner Sicherheitskonferenz komen dit weekeinde ongeveer 180 regeringsvertegenwoordigers samen met veiligheidsexperts, militairen en vertegenwoordigers van de wapenindustrie. Op straat worden meerdere demonstraties verwacht - vaste prik bij de jaarlijkse bijeenkomst.

Vrijdag stond de conferentie in het teken van het overlijden van de Russische oppositieleider Navalny. De weduwe van Navalny gaf een toespraak, kort nadat ze over zijn dood was geïnformeerd. Vertegenwoordigers uit Rusland zijn niet welkom bij de bijeenkomst, vertegenwoordigers uit Iran net zo min. Ook vertegenwoordigers van de Duitse partijen AfD, Bündnis Sahra Wagenknecht en de WerteUnion (net opgericht) zijn niet welkom. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Theo Lathouwers - 17 februari 2024 17:17

De conferentie is bedoeld voor regeringsleiders en andere funktionarissen die met oorlog,defensie en dreiging te maken hebben. Oekraine en Ghaza bv. In welke hoedanigheid is de vrouw van Navalny daar aanwezig? Toeval ???

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger