Duitslandweb logo Duitslandweb

VS gaat raketten stationeren in Duitsland

Kort nieuws - 12 juli 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Verenigde Staten en Duitsland hebben donderdag tijdens de NAVO-top in Washington aangekondigd dat de VS vanaf 2026 langeafstandsraketten in Duitsland stationeert. Duitse media zien een terugkeer naar de Koude Oorlog, maar defensieminister Pistorius zegt dat daarvan geen sprake is.

Het gaat om raketten van type Tomahawk en hypersonische raketten. Enkele Europese landen gaan die ook gezamenlijk zelf produceren, maar dat duurt nog even. De Amerikaanse raketten dienen ter overbrugging, legde minister Pistorius uit in het programma Tagesthemen.

Volgens Pistorius heeft Rusland ook raketten gestationeerd waarmee Duitsland bereikt kan worden. De Amerikaanse raketten dienen ter afschrikking, zodat Rusland deze raketten niet afvuurt. Een woordvoerder van de Russische president Poetin reageerde met de waarschuwing dat dit een stap richting een nieuwe Koude Oorlog is. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Duitsland: klein leger, grote wapenindustrie

Ondanks jarenlange militaire terughoudendheid behoort Duitsland tot de grootste wapenexporteurs ter wereld. Een opvallende paradox.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger