Duitslandweb logo Duitslandweb

182 mensen tegengehouden bij Duitse grenscontroles

Kort nieuws - 23 september 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Sinds de Duitse grens ook aan de westkant wordt gecontroleerd, hebben 182 mensen geprobeerd Duitsland binnen te komen zonder geldig visum. Dat meldde de Duitse krant Die Welt zaterdag op basis van statistieken van de Duitse politie.  

De inreispogingen werden gedaan bij de grenzen met Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. 100 van de 180 mensen werden direct teruggestuurd. De cijfers zijn gebaseerd op de eerste vier dagen van de verruimde grenscontroles, vanaf maandag tot en met donderdag. 

Sinds vorige week maandag worden alle Duitse grenzen gecontroleerd. Dat wil zeggen dat mensen die de grens passeren mogelijk naar hun identiteitspapieren worden gevraagd. Mensen die aan de Duitse grens asiel aanvragen, worden niet teruggestuurd. Hun aanvraag moet eerst worden onderzocht. Er is in de eerste vier dagen van de verruimde grenscontroles geen afname te zien in het aantal mensen dat asiel aanvraagt, schrijft Welt, eerder een lichte toename. De Duitse asielinstantie BAMF registreerde 3.626 asielaanvragen. In dezelfde periode een week eerder was dat 3.581.

De nieuwe grenscontroles aan de westkant van Duitsland zijn mede controversieel omdat deze grenzen een minder grote rol spelen bij illegale migratie dan de grenzen in het oosten en zuiden. Ook vinden de controles steekproefsgewijs plaats. Dat gebeurt vooral op de hoofdwegen, veel kleine grensovergangen worden niet gecontroleerd. De Duitse politievakbond (GdP) ziet dat de controleposten worden ontweken, bijvoorbeeld door Flixbussen, schrijft Die Welt. Lees meer bij Die Welt (betaalmuur) en Tagesschau

Lees ook op Duitslandweb: Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Reacties

Arjan Bos - 24 september 2024 07:09

Op de Duitse radio was tevens te horen dat in dezelfde periode dat er 100 mensen direct werden teruggestuurd, er meer dan 3000 mensen asiel hebben aangevraagd in Duitsland. Hoe doelmatig deze grenscontroles zijn tegen migratie is dan ook maar de vraag.

Reageer
Albert - 23 september 2024 13:04

10 Mei 1940 omstreeks 04:45 uur kwamen de duitsers zonder geldig legitimatiebewijs Nederland binnen vallen. Sgt. Alting probeerde het achterland te waarschuwen dat duitse militairen zonder hun militair paspoort te tonen probeerden een kazemat bij Nieuwolda te veroveren. Het begin van Fall Gelb. Het wordt tijd dat Nederland Fall Rot begint. Polen eist nog steeds schadevergoeding. Nederland had duitse gebiedsdelen op het oog als onderpand van de oorlogsschade. Duitsers naar Nederland dan betalen?

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?

Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?

Beierse klederdracht en veel bier: het Oktoberfest in München is weer begonnen. Maar waarom begint het in september?


Lees meer

Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?

Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?

Er is geen eiland waarop Duitsers liever vakantie vieren dan op Mallorca. We zochten uit hoe dat is ontstaan.


Lees meer

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Vijf vragen over de Duitse grenscontroles

Alles wat we tot nu toe weten over de aangekondigde controles aan de Duits-Nederlandse grens.


Lees meer

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

Asielbeleid onder vuur na mesaanval Solingen

De mesaanval in Solingen vrijdagavond heeft Duitsland geschokt. Een Syriër stak drie mensen dood en verwondde acht anderen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger