Artikelen

Duitse media zeer geïrriteerd over prins Harry

Achtergrond - 14 januari 2005
(14 januari 2005) De Duitse media zijn boos op de Engelse prins Harry. De jongste zoon van troonopvolger Charles verscheen op een verkleedfeestje in een nazi-kostuum en droeg een band met het hakenkruis. In Engeland was men geschokt, maar in Duitsland reageert de pers ook geïrriteerd: "Het is duidelijk dat de Engelsen de oorlog grondiger zijn vergeten dan wij", aldus weekblad Der Spiegel.
Lees meer

Moordenaar modekoning Moshammer opgepakt 

Achtergrond - 14 januari 2005
(14 januari 2005) De politie in München heeft afgelopen zaterdag een 25-jarige man gearresteerd voor de moord op de excentrieke Duitse mode-ontwerper Rudolph Moshammer. De man heeft inmiddels bekend. Hij zou ruzie met Moshammer hebben gekregen over de betaling van seksuele diensten. Moshammer werd vrijdagochtend dood aangetroffen in zijn woning in München. Hij was gewurgd met een telefoonkabel.
Lees meer

Die Grünen bestaan 25 jaar

Achtergrond - 13 januari 2005
(13 januari 2005) Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat Die Grünen werden opgericht. De protestbeweging is inmiddels uitgegroeid tot een achtenswaardige regeringspartij. Zelf vieren die Grünen hun verjaardag niet, maar er wordt in de Duitse media wel veel aandacht aan besteed. Al was het alleen maar om die oude foto's weer te kunnen publiceren.
Lees meer

Grootschalige actie tegen extremistisch netwerk

Achtergrond - 12 januari 2005
(12 januari 2005) Sinds de vroege morgen doorzoekt de politie met ongeveer zevenhonderd man de woningen en winkels van een vermeend islamitisch-extremistisch netwerk in vijf verschillende deelstaten. Daarbij zijn meerdere personen gearresteerd.
Lees meer

Kiss me, kolenkachel!

Columns - 11 januari 2005
(12 januari 2005)  Sinds het invallen van de winter behoor ik tot een uitstervende, maar daardoor niet minder ontzagwekkende groep van diehards: de kolenkachelbezitters. Aan mijn lijf geen cv-ketel!
Lees meer

DVU en NPD mogen geen lijstverbinding aangaan

Achtergrond - 11 januari 2005
(11 januari 2005) De extreem-rechtse partijen DVU en NPD mogen geen lijstverbinding aangaan voor de Bondsdagverkiezingen van 2006. Dat heeft de wetenschappelijke dienst van de Bondsdag vastgesteld. Het voornemen druist in tegen de verkiezingswet en tegen een uitspraak uit 1990 van het Bundesverfassungsgericht, de hoogste Duitse rechtsinstantie.
Lees meer

SPD-partijcongres wil geen BTW-verhoging

Achtergrond - 10 januari 2005
(10 janauri 2005) Aan het begin van het SPD-partijcongres, dat vandaag in Weimar plaatsvindt, maakte kanselier Gerhard Schröder duidelijk, dat de BTW in Duitsland niet verhoogd zal worden. De minister-president van de deelstaat Sleeswijk-Holstein, Heide Simonis, had een BTW-verhoging voorgesteld ten gunste van een daling van het werkgeversdeel van de loonkosten.
Lees meer

Vrachtverkeer in Duitsland betaalt tol

Achtergrond - 10 januari 2005
(10 januari 2005) Vanaf 1 januari 2005 moeten vrachtwagens tol betalen op de Duitse Autobahn. In de nieuwjaarsnacht, precies om 12 uur, trad het nieuwe satellietgestuurde tolsysteem in werking. Zestien maanden na de geplande invoering dragen transportbedrijven uit heel Europa nu de zogenaamde LKW-Maut af aan de Duitse schatkist. Verwacht wordt, dat andere Europese landen het voorbeeld van dit tolsysteem zullen volgen. Transportbedrijven rekenen intussen op flinke prijsstijgingen.
Lees meer

Tien-punten-plan FDP voor machtswisseling

Achtergrond - 7 januari 2005
(7 januari 2005) FDP-voorzitter Guido Westerwelle presenteerde gisteren op het jaarlijkse liberale partijcongres een tien-punten-plan voor een machtswisseling bij de Bondsdagverkiezingen van 2006. De FDP wil graag regeren. De bijeenkomst werd overschaduwd door interne kritiek.
Lees meer

Nederlandse stijl?

Achtergrond - 7 januari 2005
(7 januari 2005) Het Nederlandse voetbal wordt in Duitsland vaak gekarakteriseerd als fijnzinnig en elegant. Nu de Duitse clubs zich opmaken voor de tweede seizoenshelft, wordt de vraag weer actueel waarom de Nederlandse trainers die werkzaam zijn in de Duitse Bundesliga dit dan niet uitdragen. En: als Dick Advocaat en Bert van Marwijk niet voor voetbalkunst op het veld zorgen, wie dan wel?
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger