Kort nieuws Corona in Duitsland

Corona in Duitsland: update woensdag 18 maart

Kort nieuws - 18 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel heeft de Duitse bevolking woensdagavond in een tv-toespraak opgeroepen de situatie rond het coronavirus zeer serieus te nemen en zich aan de nieuwe gedragsregels te houden. Het bedrijfsleven zegde ze steun toe.

Lees meer

Corona in Duitsland: update dinsdag 17 maart

Kort nieuws - 17 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering gaat duizenden Duitse toeristen uit het buitenland terughalen. Voor de 'luchtbrug' stelt de minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas 50 miljoen euro beschikbaar.

Lees meer

Corona in Duitsland: update maandag 16 maart

Kort nieuws - 16 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering raadt af naar het buitenland te reizen als dat niet dringend noodzakelijk is. Beieren heeft maandag de noodtoestand uitgeroepen. Update 18.30 uur: Kanselier Merkel heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat veel winkels in Duitsland worden gesloten.

Lees meer

Corona in Duitsland: update zondag 15 maart

Kort nieuws - 15 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland sluit vanaf maandag grotendeels zijn grenzen met Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Luxemburg in verband met de corona-epidemie. Dat heeft minister Seehofer van Binnenlandse Zaken zondagavond op een persconferentie bekend gemaakt.

Lees meer

Test met mogelijk coronamedicijn toegelaten

Kort nieuws - 13 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse toezichthouder voor geneesmiddelen BfArM heeft toegestaan dat het Ebola-middel Remdesivir op coronapatiënten wordt uitgetest. 

Lees meer

Duitse regering zegt bedrijven onbeperkte kredieten toe

Kort nieuws - 13 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering kondigt onbeperkte kredietprogramma's aan voor bedrijven die in de problemen komen door het coronavirus. De regering wil koste wat kost faillisementen voorkomen. 

Lees meer

Scholen dicht in meerdere Duitse deelstaten

Kort nieuws - 13 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Veertien van de zestien Duitse deelstaten sluiten scholen en kinderopvang, waaronder Beieren, Berlijn, Saarland, Nedersaksen, Rijnland-Palts, Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg.

Lees meer

Corona: Halle sluit als eerste Duitse stad alle scholen en kinderopvang

Kort nieuws - 12 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Alle scholen en kinderdagverblijven in de Duitse stad Halle (Saksen-Anhalt) gaan vanaf vrijdag voor de komende twee weken dicht. De stad hoopt met de maatregel de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Lees meer

Duitsland kondigt drastische coronamaatregelen aan

Kort nieuws - 11 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het crisisteam van de Duitse regering heeft een reeks maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Steeds meer deelstaten kondigen aan grote evenementen af te zeggen. 

Lees meer

Coronavirus geconstateerd in alle Duitse deelstaten

Kort nieuws - 10 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het coronavirus is nu ook in Saksen-Anhalt geconstateerd. Dat was tot nu toe de enige deelstaat waar nog geen besmetting was gemeld. Een aantal deelstaten volgt het advies van minister van Gezondheid Jens Spahn om grote evenementen te verbieden. (Geactualiseerd dinsdagavond 22 uur, maatregelen aangevuld.)

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger