Redactie Duitslandweb

Nieuwe uitgave moet 'Mein Kampf' demystificeren

Achtergrond - 24 april 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Nieuwe uitgave moet 'Mein Kampf' demystificeren
Wetenschappers van het Münchner Institut für Zeitgeschichte (IfZ) werken sinds twee jaar aan een wetenschappelijke uitgave van het beruchte boek ‘Mein Kampf’ van Adolf Hitler. Die moet in 2015 klaar zijn. Dan komen, zeventig jaar na het overlijden van de dictator, de rechten van het boek vrij, die nu nog bij de deelstaat Beieren liggen. Beieren wil dat het IfZ ook een schoolboekversie van 'Mein Kampf' gaat maken.
Lees meer

Duitsquiz

Achtergrond - 17 april 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb
'Komm gib mir deine Hand', zongen The Beatles in het Duits. Is jouw Duits beter dan dat van hen? Test je kennis van de Duitse taal en muziek. Dit is geen serieuze educatieve taalquiz, maar een speelse manier om met de Duitse taal bezig te zijn. Klik vooral ook op de links bij de juiste antwoorden, voor curieuze Duitse fragmenten en meer.  Let op: als je browser geen cookies accepteert, werkt de quiz niet goed.
Lees meer

RAF-nieuws op Duitslandweb

Achtergrond - 15 maart 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een overzicht van het nieuws over de Rote Armee Fraktion op Duitslandweb:
Lees meer

Zes dagen Duits toptoneel in Amsterdam

Achtergrond - 13 maart 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Zes dagen Duits toptoneel in Amsterdam
De Stadsschouwburg in Amsterdam maakt zich op voor één van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis: Brandhaarden. Vanaf donderdag neemt het gezelschap Münchner Kammerspiele, onder leiding van regisseur Johan Simons, de schouwburg een week lang over en presenteert zeven toneelproducties.
Lees meer

Duitse bezuinigingsdrift ter discussie

Achtergrond - 27 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse bezuinigingsdrift ter discussie
Paul de Grauwe van de London School of Economics en Ton Nijhuis van het Duitsland Instituut spraken met presentator Peter van Ingen 19 februari in Buitenhof over het economische beleid van de Duitse regering. Duitsland bezuinigt flink. Dat voorbeeld moeten we vooral niet volgen, betoogt Paul de Grauwe.
Lees meer

Duitsland herdenkt slachtoffers neonazi-moorden

Achtergrond - 23 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitsland herdenkt slachtoffers neonazi-moorden
Duitsland herdenkt vandaag de tien slachtoffers van de aanslagen die drie neonazi’s tussen 1999 en 2009 pleegden. Kanselier Merkel vroeg bij een staatsplechtigheid in Berlijn de families van de slachtoffers om vergeving. De herdenking van vandaag stond in het teken van het schuldbewustzijn van de Duitse staat.
Lees meer

Nieuw rapport over Loveparade vernietigend voor organisatie

Kort nieuws - 16 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een nieuw rapport over de Loveparade van 2010 in Duisburg, waarbij 21 doden en meer dan 500 gewonden vielen, is vernietigend over de organisatie. Het rapport is door een Britse expert opgesteld in opdracht van het Duitse Openbaar Ministerie. Uit het onderzoek blijkt dat al voor het dansevenement duidelijk was dat de oprit waar de slachtoffers vielen te smal was. Bovendien waren er ook nog eens dranghekken geplaatst, die er helemaal niet hadden mogen staan. Vandaag stapt burgemeetser Sauerland van Duisburg op die zondag in een referendum door de bevolking werd weggestemd. Lees meer bij Spiegel Online >>
Lees meer

62e Berlinale in teken van omwentelingen

Achtergrond - 6 februari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb 62e Berlinale in teken van omwentelingen
Berlijn maakt zich op voor de start van de 62e Berlinale, het vermaarde internationale filmfestival. In 10 dagen worden bijna 400 films vertoond, waaronder ook een aantal Nederlandse producties. Maar liefst drie Duitse films dingen mee naar de prestigieuze hoofdprijs, de Gouden Beer.
Lees meer

Duitse netwerksite StudiVZ verliest van Facebook

Achtergrond - 5 januari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse netwerksite StudiVZ verliest van Facebook
Hoewel Duitsers hoge eisen stellen aan de bescherming van hun privacy, trekken Duitse jongeren massaal naar Facebook. Ze keren het veiligere Duitse sociale netwerk StudiVZ de rug toe. "Het is een Duitse schizofrenie."
Lees meer

Economische adviseurs: pensioenen op den duur naar 69 jaar

Kort nieuws - 4 januari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In 2007 besloot Duitsland de pensioengerechtigde leeftijd op den duur te verhogen naar 67 jaar. Het economisch adviesorgaan van de bondsregering vindt dat niet ver genoeg gaan. De zogeheten groep Wirtschaftsweisen pleit voor een verhoging op termijn tot 69 jaar. Lees meer bij de Berliner Morgenpost >>
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger