Redactie Duitslandweb

Google lanceert Street View toch in Duitsland

Achtergrond - 10 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Google lanceert Street View toch in Duitsland
Google wil Street View in november in Duitsland lanceren. Duitsers kunnen de komende maand een verzoek indienen om hun huizen op de foto's onherkenbaar te maken nog voor de dienst online gaat. Met deze unieke service wil Google tegemoet komen aan Duitse privacybezwaren. 
Lees meer

Steeds meer druk op burgemeester Duisburg

Achtergrond - 4 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Steeds meer druk op burgemeester Duisburg
Van de bevolking van Duisburg tot en met de Duitse president: iedereen wil dat burgemeester Sauerland opstapt. Maar die voelt zich niet verantwoordelijk voor de 21 doden en meer dan 500 gewonden die vielen bij de Loveparade in zijn stad. Een rapport dat vandaag verschijnt, lijkt hem juridisch gelijk te geven.
Lees meer

Het steekspel van de Duitse onderwijshervorming

Achtergrond - 3 augustus 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Het steekspel van de Duitse onderwijshervorming
Het geeft de burger moed. Een Hamburgs burgerinitiatief heeft eind juli een ingrijpende onderwijshervorming via een afgedwongen referendum weten tegen te houden. Nu proberen ouders in andere deelstaten hetzelfde. Of de problemen van het Duitse onderwijs daarmee verdwijnen, is de vraag.
Lees meer

'Duisburg' werpt schaduw over Ruhr 2010

Achtergrond - 28 juli 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb 'Duisburg' werpt schaduw over Ruhr 2010
De tragedie rond de Loveparade werpt een schaduw over de festiviteiten rond Ruhr 2010, waarmee het Ruhrgebied zich als culturele hoofdstad van Europa presenteert. Ook geeft ze de doodsteek aan het beroemde ‘feest der liefde’ zelf.
Lees meer

Het Duitse elftal is weer thuis

Achtergrond - 12 juli 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Het Duitse elftal is weer thuis
Het WK is voorbij, het Duitse team is weer thuis. Vanmorgen om kwart over zes landden bondscoach Löw en zijn mannen op het vliegveld van Frankfurt. De toegestroomde fans kregen echter geen kans hun helden, die derde werden, toe te juichen: het team vertrok direct na aankomst naar huis.
Lees meer

Scholieren kunnen het beste in Beieren wonen

Achtergrond - 23 juni 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Scholieren kunnen het beste in Beieren wonen
Scholieren in Beieren presteren veel beter dan leeftijdgenoten in Noord-Duitsland. De leesvaardigheid van Noord-Duitse scholieren, bijvoorbeeld, blijft een jaar achter bij die van Zuid-Duitse. De invoering van landelijke normen in 2001 heeft geen eenheid weten te brengen in het per deelstaat geregelde Duitse onderwijs, laat nieuw onderzoek zien.
Lees meer

Duitse Lena wint Songfestival

Achtergrond - 30 mei 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Duitse Lena wint Songfestival
De Duitse Lena Meyer-Landrut heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen met 'Satellite'. Ze haalde 246 punten. Turkije, dat tweede werd, had 170 punten. Lena gold van tevoren al als favoriet bij de Britse bookmakers. De Nederlandse Sieneke haalde de finale niet. Zij werd in de halve finale donderdag 14e.
Lees meer

Berlijn verwacht heftige rellen op 1 mei

Achtergrond - 29 april 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Berlijn verwacht heftige rellen op 1 mei
Tienduizenden relschoppers gaan dit jaar op 1 mei voor meer geweld zorgen dan in voorgaande jaren. Dat verwacht de Duitse politievakbond. Berlijn maakt zich op voor een zware Dag van de Arbeid.
Lees meer

Nederlandse firma koopt resten Duitse spoorbrug

Achtergrond - 12 april 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb Nederlandse firma koopt resten Duitse spoorbrug
Een vastgoedbedrijf uit Arnhem heeft op een veiling zaterdag in Berlijn de 550 meter lange Dömitzer Eisenbahnbrücke gekocht. De brug werd in de oorlog verwoest en nooit herbouwd omdat de ene helft in West- en de andere helft in Oost-Duitsland staat. De spoorbrug staat symbool voor de naoorlogse scheiding tussen Oost en West.
Lees meer

De dag dat de DDR democratisch werd

Achtergrond - 18 maart 2010 - Auteur: Redactie Duitslandweb De dag dat de DDR democratisch werd
De DDR was in 1990 even echt democratisch. Op 18 maart 1990 konden DDR-burgers voor het eerst deelnemen aan vrije en geheime verkiezingen voor de tiende Volkskammer, het Oost-Duitse parlement. Om dit jubileum te vieren staan filmbeelden van alle Volkskammer-zittingen in 1990 vanaf vandaag online.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger