Duitslandweb logo Duitslandweb

Regeringspartijen oneens over mogelijke inzet in Syrië

Kort nieuws - 17 september 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De SPD blijft erbij dat Duitsland niet mee moet doen aan een eventuele vergeldingsaanval in Syrië als het regime daar gifgas gebruikt. Coalitiepartner CDU wil Duitse deelname niet uitsluiten. 

De VS hebben er eerder deze maand op aangedrongen dat als er een vergeldingsaanval in Syrië plaatsvindt, de Duitsers daaraan meedoen. Minister Von der Leyen (CDU) van Defensie zei vanmorgen in het Morgenmagazin op de ARD-tv dat de wereld er alles aan moet doen om te voorkomen dat het Syrische regime gifgas gebruikt als het de provincie Idlib wil terugveroveren. Maar als dat wel gebeurt, wil ze deelname van Duitsland niet van tevoren uitsluiten, zei ze. Ook kanselier Merkel heeft ervoor gewaarschuwd nu al nee te zeggen.

Volgens de SPD is een militaire vergelding na een eventuele gifgasaanval in Syrië volkenrechtelijk niet mogelijk. Daarom kan de Bundeswehr daaraan niet meedoen, vindt de partij. Lees meer bij Handelsblatt.de en Welt.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger