Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel gaat opnieuw niet in op CSU-eis om wijziging vluchtelingenbeleid

Kort nieuws - 21 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Tijdens een bezoek van kanselier Merkel aan een bijeenkomst van de CSU-fractie in Beieren heeft haar zusterpartij opnieuw een snelle koerswijziging in het vluchtelingenbeleid geëist en een bovengrens van 200.000 vluchtelingen voor 2016. Dat bleek uit een 12-punten-plan dat de Beierse CSU-fractie had opgesteld. Maar Merkel heeft opnieuw niet aan die eisen toegegeven. Net als de CSU wil ze de toestroom van vluchtelingen inperken, maar niet met een bovengrens. De oplossing ligt bij het aanpakken van de vluchtoorzaken en het zoeken naar een Europese oplossing, herhaalde ze haar standpunt. Veel CSU'ers, onder wie partijvoorzitter Seehofer, toonden zich teleurgesteld dat Merkel hen niet meer tegemoet kwam. Ze vinden dat de kanselier de zaak uit de hand laat lopen en willen strengere grenscontroles. Na de aankondiging van Oostenrijk woensdag dat dit land wel een bovengrens wil invoeren voor het aantal vluchtelingen dat het toelaat, is de kritiek op Merkel nog luider geworden. Lees meer bij tagesschau.de over CSU-bijeenkomst en over Oostenrijkse bovengrens

Reacties

Dan Cohen - 21 januari 2016 16:42

Genant genoeg dat een EU-verdrag (Dublin) ongestraft in de prullenmand kan worden geworpen door Duitsland. Gevolg is dat een tweede verdrag - Schengen - door de reacties op de uitvloeisels van dit gedrag vanzelf ook irrelevant wordt. Merkel verwart de terugkeer van Heimatvertriebenen met Arabische of Afrikaanse gelukzoekers.
Oplossing: grenzen sluiten en migranten leiden naar de Arabische wereld (Golfstaten, Iran, Saoedi-Arabie) om destabilisatie en desintegratie van EU te voorkomen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst mag de AfD als verdacht classificeren, zegt de rechter. Dat geeft de dienst meer middelen om de partij in de gaten te houden.


Lees meer

Wachten loont

Wachten loont

Friedrich Merz positioneert zijn CDU als nieuwe anti-partij, schrijft econoom Carsten Brzeski. Hoe de partij haar plannen wil uitvoeren, blijft onduidelijk.


Lees meer

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger