Duitslandweb logo Duitslandweb

Erdogan wil doorgaan tot Böhmermann is veroordeeld

Kort nieuws - 13 april 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Turkse president Erdogan wil de zaak tegen Böhmermann doorvoeren tot de Duitse komiek veroordeeld en bestraft is en "weer op het juiste pad" is gebracht. Daartoe wil hij alle juridische mogelijkheden benutten. Dat zegt Erdogans Duitse advocaat. Böhmermann noemde Erdogan in een uitzending van 'ZDF Neo Royal' van 31 maart in een Schmähgedicht (smaadgedicht) onder meer een geitenneuker en een pedofiel. Daarmee wilde hij naar eigen zeggen laten zien waar satire ophoudt en belediging begint. Er lopen nu twee juridische procedures in de Böhmermann-affaire: één namens de Turkse regering vanwege belediging van een bevriend staatshoofd. De Duitse regering moet bepalen of Böhmermann daarvoor vervolgd wordt en heeft daar nog geen beslissing over genomen. Daarnaast heeft Erdogan persoonlijk aangifte gedaan van belediging. Böhmermann zelf krijgt politiebewaking omdat hij wordt bedreigd. Hij heeft zijn uitzending van aanstaande donderdag afgezegd. In Duitsland gaan stemmen op om het artikel over belediging van een bevriend staatshoofd te schrappen. Daarnaast is er veel kritiek op kanselier Merkel omdat zij het gedicht "bewust kwetsend" heeft genoemd. Lees meer bij FAZ.net en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Controverse rond machtige Duitse uitgever

Controverse rond machtige Duitse uitgever

Controversiële mails en appjes van Mathias Döpfner, een machtige Duitse mediamagnaat, liggen op straat. Toch lijkt hij ermee weg te komen.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger