Duitslandweb logo Duitslandweb

Iraanse parlementsvoorzitter zegt afspraak met Gabriel af

Kort nieuws - 4 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Iraanse parlementsvoorzitter Ali Laridschani heeft vanmorgen een afspraak met de Duitse minister van Economische Zaken Gabriel op het laatste moment afgezegd. Dat wordt als beledigend beschouwd. Gabriel is met een handelsdelegatie in Iran en Laridschani is de hoogste politicus die hij zou spreken. Een officiële reden voor de afzegging werd niet gegeven, maar de Iraanse regering zou niet blij zijn geweest met Gabriels kritiek op haar Syriebeleid. Ook heeft Gabriel Iran op het bestaansrecht van Israël aangesproken. In de Iraanse pers wordt Gabriel als 'zionistenvriend' uitgescholden. Gabriel is met een grote Duitse handelsdelegatie in Iran om de handelsbetrekkingen te versterken. Vorig jaar was hij daar ook, direct nadat een atoomakkoord met het land was bereikt en de jarenlange sancties waren opgeheven. De gunstige prognoses van het Duitse bedrijfsleven van toen lijken nu te moeten worden bijgesteld, vooral de financiering van projecten levert problemen op. Lees meer bij Süddeutsche.de en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger