Duitslandweb logo Duitslandweb

'Minister Gabriel grijpt in om Chinese overnames te voorkomen'

Kort nieuws - 25 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Gabriel van Economische Zaken wil niet langer toezien hoe hoogtechnologische bedrijven door Chinese bedrijven met staatsgeld worden opgekocht, terwijl Duitsland geen toegang krijgt tot de Chinese markt. Dat meldde Die Welt dinsdagmorgen. Economische Zaken heeft de toestemming voor de overname van het Duitse Aixtron SE ingetrokken en wil de overname eerst goed onderzoeken. Volgens Die Welt is dit een waarschuwing aan China. Economische Zaken werkt volgens Die Welt aan een voorstel om Europese overheden de mogelijkheid te geven een verkoop te verhinderen als de koop uit industriepolitieke overweging wordt gedaan, als de koop met staatsgeld wordt gefinancierd en daardoor een marktverstoring ontstaat en als het herkomstland van de koper geen vrije toegang tot zijn markt geeft. Lees meer bij Die Welt

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger