Duitslandweb logo Duitslandweb

Irritaties bij begin bezoek minister Gabriel aan China

Kort nieuws - 1 november 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister van Economische Zaken Gabriel bezoekt China, maar aan beide zijden heerst irritatie. Nog voor Gabriel in Duitsland in het vliegtuig was gestapt, zou China een Duitse diplomatieke vertegenwoordiger op het matje hebben geroepen. China is ontstemd over het feit dat de Duite regering vorige week de overname van de Duitse chipproducent Aixtron door Chinese investeerders verbood. Ook is er irritatie over Gabriels kritiek op de Chinese concurrentievoorwaarden voor Duitse bedrijven. Duitsland wil niet langer toezien hoe hoogtechnologische bedrijven door Chinese bedrijven met staatsgeld worden opgekocht, terwijl Duitsland geen toegang krijgt tot de Chinese markt. Duitsland is de belangrijkste handelspartner van China in Europa. Veel Duitse ondernemers klagen over de slechte toegang tot de Chinese markt, gebrek aan rechtszekerheid en beperkte internettoegang. Gabriel wil het daar tijdens zijn bezoek over hebben. Hij is tot 5 november in China. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger