Duitslandweb logo Duitslandweb

Oekraïne-overleg tijdens veiligheidsconferentie München

Kort nieuws - 16 februari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vrijdag begint in München de jaarlijkse Veiligheidsconferentie, waar regeringsleiders en andere belangrijke spelers in de internationale veiligheidspolitiek samenkomen om over de toestand in de wereld te praten.

De veiligheidsconferentie sluit dit jaar mooi aan op de top van de ministers van Buitenlandse Zaken van de G20. Die hebben donderdag overleg in Bonn en kunnen direct doorreizen naar München. Bonn wordt de eerste top voor de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. De nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel, is een van de weinigen die Tillerson al heeft bezocht in Washington. 

Kanselier Merkel spreekt zaterdag op de Sicherheitskonferenz. De Duitse regering is met nog vier ministers vertegenwoordigd. Belangrijke gespreksthema's zijn dit jaar, naast het beleid van Poetin, wat de EU doet na de Brexit en wat de wereld kan verwachten van Trump. Minister Gabriel heeft Oekraïne, Rusland en Frankrijk uitgenodigd voor overleg over Oost-Oekraïne tijdens de conferentie. Lees meer bij Deutschlandfunk (Bonn en München) en bij Zeit Online (overleg Oost-Oekraïne)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger