Duitslandweb logo Duitslandweb

Dieselschandaal: Teleurstelling overheerst over uitkomst diesel-top

Kort nieuws - 3 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitkomst van besprekingen woensdag tussen overheid en industrie over het dieselschandaal, is dat in totaal 5,3 miljoen diesel-auto's in Duitsland een software-update krijgen. De uitstoot van schadelijk stikstofoxide zou daarmee in het komende jaar tot 30 procent moeten afnemen.  

In de commentaren in Duitse media overheerst teleurstelling. De autoproducenten hebben de goedkoopste oplossing weten door te drukken, luidt de kritiek. Een aanpassing aan de motor van euro-5-diesels zou de uitstoot veel verder kunnen terugbrengen, maar de kosten daarvan zijn veel hoger.  De motor moet dan worden voorzien van een katalysatorsysteem dat een vloeistof inspuit in de uitlaatgassen waardoor de stikstofoxide wordt afgebroken. Der Spiegel waarschuwt in een commentaar dat de industrie zichzelf in de afgrond stort. Halfslachtige maatregelen zullen ertoe leiden dat de politiek uiteindelijk dieselauto's verbiedt in steden. Over zulke verboden wordt nu al gesproken. De onzekerheid daarover zal de verkoop geen goed doen. En als consumenten toch maar voor benzine gaan, kan de auto-industrie de afspraken over CO2-uitstoot niet nakomen, met hoge boetes tot gevolg. Lees meer bij Spiegel Online (Mit Abgas in den Abgrund) en Tagesschau (Nationales Forum Diesel- Billig weggekommen)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger