Duitslandweb logo Duitslandweb

Dieselschandaal: Teleurstelling overheerst over uitkomst diesel-top

Kort nieuws - 3 augustus 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De uitkomst van besprekingen woensdag tussen overheid en industrie over het dieselschandaal, is dat in totaal 5,3 miljoen diesel-auto's in Duitsland een software-update krijgen. De uitstoot van schadelijk stikstofoxide zou daarmee in het komende jaar tot 30 procent moeten afnemen.  

In de commentaren in Duitse media overheerst teleurstelling. De autoproducenten hebben de goedkoopste oplossing weten door te drukken, luidt de kritiek. Een aanpassing aan de motor van euro-5-diesels zou de uitstoot veel verder kunnen terugbrengen, maar de kosten daarvan zijn veel hoger.  De motor moet dan worden voorzien van een katalysatorsysteem dat een vloeistof inspuit in de uitlaatgassen waardoor de stikstofoxide wordt afgebroken. Der Spiegel waarschuwt in een commentaar dat de industrie zichzelf in de afgrond stort. Halfslachtige maatregelen zullen ertoe leiden dat de politiek uiteindelijk dieselauto's verbiedt in steden. Over zulke verboden wordt nu al gesproken. De onzekerheid daarover zal de verkoop geen goed doen. En als consumenten toch maar voor benzine gaan, kan de auto-industrie de afspraken over CO2-uitstoot niet nakomen, met hoge boetes tot gevolg. Lees meer bij Spiegel Online (Mit Abgas in den Abgrund) en Tagesschau (Nationales Forum Diesel- Billig weggekommen)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

'Het ontbreekt Duitsland aan strategie in Oekraïne-oorlog’

Een dag na het nieuws over de tanks werd een groep studenten in Berlijn bijgepraat door de Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP).


Lees meer

De zware wapens

De zware wapens

Uitgerekend in Duitse progressieve kringen is er veel steun voor wapens voor Oekraïne. Het verandert de dagelijkse gesprekken zelfs in Kreuzberg, merkt Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

Minister mag zelfs niet meer 'am Katzentisch sitzen'

De Duitse defensieminister Lambrecht maakte één fout te veel, schrijft columniste Inge Jooris.


Lees meer

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger