Duitslandweb logo Duitslandweb

Ministers willen versterking Duitse troepen in Afghanistan

Kort nieuws - 21 december 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie, Gabriel (SPD) en Von der Leyen (CDU), hebben zich uitgesproken voor versterking van de Duitse troepen in Afghanistan.

Duitsland heeft op dit moment 980 soldaten in Afghanistan, in het kader van de NAVO-missie 'Resolute Support'. Zij leiden Afghaanse troepen op en ondersteunen hen. Duitsland heeft de verantwoordelijkheid voor de opleidingsmissie in Noord-Afghanistan. De Duitse militairen geven zelf aan dat ze meer personeel en meer bescherming nodig hebben. Zowel Von der Leyen, die de troepen dinsdag bezocht, als Gabriel, die woensdag in Afghanistan was, willen zo snel mogelijk met de Bondsdag over versterking van de troepen spreken. 

Omdat de formatie van een nieuwe regering nog niet rond is, zijn de parlementaire commissies ook nog niet vastgelegd. Dit vertraagt de besluitvorming. Vorige week heeft de Bondsdag de missie in Afghanistan met drie maanden verlengd om in ieder geval voor continuiteit te zorgen. Lees meer bij Deutsche Welle en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger