Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse soldaten betrokken bij schotenwisseling in Afghanistan

Kort nieuws - 23 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse soldaten zijn betrokken geweest bij een schotenwisseling op de luchthaven van Kabul. Daarbij is een Afghaan gedood en raakten er drie gewond. 

Het vuurgevecht vond in de nacht van zondag op maandag plaats tussen Afghaanse, Amerikaanse en Duitse soldaten en nog onbekende aanvallers, bij de gesloten toegang aan de noordzijde van de luchthaven. De Afghaanse veiligheidsmedewerkers werken mee aan de bescherming van het vliegveld van Kabul. Zondag waarschuwden de VS voor aanvallen van IS op of rondom de luchthaven. 

Nog steeds proberen duizenden mensen het vliegveld te bereiken in de hoop uit Afghanistan weg te komen. Afgelopen weekeinde kwamen in het gedrang meerdere mensen om het leven. Tot nu toe zijn rond de 30.000 mensen uit Afghanistan geëvacueerd. Duitsland, dat sinds vorige week een luchtbrug opereert vanuit Oezbekistan, heeft inmiddels zo'n 3.000 mensen geëvacueerd, Duitsers en Afghanen die voor het Duitse leger, ministeries en organisaties hebben gewerkt. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger