Duitslandweb logo Duitslandweb

Weduwe Liu Xiaobo naar Duitsland na Duits-Chinees overleg

Kort nieuws - 10 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De weduwe van de Chinese dissident en Nobelprijsdrager Liu Xiaobo mag voor een medische behandeling naar Duitsland reizen, heeft de Chinese regering bevestigd. Liu Xia wordt nog dinsdag in Berlijn verwacht.

Liu Xia had in China huisarrest en lijdt aan zware depressies. 13 juli is het een jaar geleden dat haar man overleed in gevangenschap, aan leverkanker. De vrijlating van Liu Xia volgt op Duits-Chinese regeringsconsultaties maandag in Berlijn. Kanselier Merkel heeft bij de Chinese premier Li Keqiang aangedrongen op de vrijlating van Liu Xiaobo en op een verbetering van de mensenrechtensituatie in China in het algemeen. Premier Li liet weten dat de mensenrechtensituatie in zijn land juist is verbeterd en dat hij bereid is daarover met Duitsland in gesprek te blijven.

Beide landen spraken hun steun voor de regels van de Wereldhandelsorganisatie WTO uit. De persconferentie van Li en Merkel werd voorafgegaan door de ondertekening van een hele reeks overeenkomsten tussen Chinese en Duitse bedrijven. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger