Duitslandweb logo Duitslandweb

Beierse minister-president Söder zet ruimtevaartplannen door

Kort nieuws - 28 januari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De lancering van een eigen ruimtevaartprogramma door de Beierse minister-president Markus Söder (CSU) leek een verkiezingsstunt in oktober. Maar dit weekeinde heeft hij tijdens een CSU-bijeenkomst in Ottobrunn zijn belofte bekrachtigd: Ottobrunn en Taufkirchen moeten de grootste lucht- en ruimtevaartfaculteit van Europa krijgen, met 2000 studenten.  

De deelstaatregering heeft de komende jaren 700 miljoen euro over voor het programma, dat ze 'Bavaria One' heeft gedoopt. Doel is onder meer om een eigen Beierse satelliet in de ruimte te brengen en van de ruimtevaart een sleuteltechnologie voor de Beierse economie te maken.

De burgemeester van Ottobrunn, een stadje ten zuiden van München, ziet zo'n faculteit als een geweldige kans voor zijn gemeente, maar waarschuwde Söder dat dan ook de verkeersinfrastructuur moet worden aangepast op de nieuwe bedrijvigheid. Ottobrunn/Taufkirchen heeft overigens al een belangrijk ruimtevaartbedrij; Airbus werkt hier aan de Ariane-raketten. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger