Duitslandweb logo Duitslandweb

Weer pech met regeringsvliegtuig: Maas zit vast in Mali

Kort nieuws - 1 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De ene na de andere politicus krijgt ermee te maken: pech met het Duitse regeringsvliegtuig. Nu treft het minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas, die donderdag niet terug kon vliegen uit Mali.

Maas was sinds zondag op reis in West-Afrika. Hij sprak in Sierra Leone, Burkina Faso en Mali over geweld tegen vrouwen in oorlogsgebieden. Het is een van de thema's die Duitsland op de internationale politieke agenda wil zetten als het in april voorzitter van de VN-Veiligheidsraad is.

Maas zou donderdagavond vanuit Mali terug naar Duitsland reizen, maar door problemen met de hydrauliek kon het regeringsvliegtuig niet starten. Vrijdagmorgen is een vliegtuig uit Keulen vertrokken om de minister op te halen.

Eerder hadden ook president Steinmeier, kanselier Merkel en de ministers Scholz en Müller al met problemen met het regeringsvliegtuig te maken. Merkel en Scholz misten in november vorig jaar zelfs het begin van de G20-top in Argentinië, toen hun vlucht moest worden afgebroken omdat de communicatie met de grond was uitgevallen. Lees meer bij Spiegel Online en FAZ.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger