Duitslandweb logo Duitslandweb

Kritiek op reis van Merkel naar China

Kort nieuws - 4 september 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Merkel reist donderdag naar China voor een bezoek waarbij de economische samenwerking centraal staat. Daarop is veel kritiek nu met geweld wordt opgetreden tegen het protest in Hongkong.

De buitenlandwoordvoerders in de Bondsdag willen dat Merkel het geweld tegen de demonstranten in Hongkong aanspreekt in China. Ze heeft ontmoetingen met president Xi Jinping en premier Li Keqiang. De buitenlandwoordvoerders willen dat ze hen duidelijk maakt dat het geweld inacceptabel is en dat ze de situatie van de minderheden en de mensenrechten in China niet accepteert. Een woordvoerder van de FDP vindt dat ze de reis moet afzeggen.

Het is Merkels twaalfde reis naar China als bondskanselier. Ze is er samen met een grote economische delegatie en er staan meerdere bezoeken aan bedrijven op het programma.

De aanvoerder van het protest in Hongkong heeft Merkel in een open brief om ondersteuning gevraagd. Zij heeft een dictatoriaal regime meegemaakt, schrijft hij, en net als de demonstranten destijds in de DDR pleiten ze in Hongkong voor democratische principes. Lees meer bij Welt.de en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger