Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe 'gigafabriek' van Tesla komt in Brandenburg

Kort nieuws - 13 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Amerikaanse automerk Tesla gaat een 'gigafabriek' voor elektrische auto's en accu's bouwen in de buurt van Berlijn. Dat kondigde Tesla-baas Elon Musk dinsdagavond aan.

Voor de eerste Europese fabriek van Tesla waren heel wat landen in de race, waaronder Nederland. De keuze voor een locatie in Brandenburg, in de buurt van Berlijn, kwam als een verrassing, want de Oost-Duitse deelstaat behoorde niet tot de favorieten. Musk prees onder andere de hoge kwaliteit van het Duitse ingenieurswezen.

De precieze locatie van de fabriek is nog niet bekend. Volgens Tagesspiegel heeft Tesla een industrieterrein in de Brandenburgse gemeente Grünheide op het oog, ten zuidoosten van Berlijn. Dat is niet ver van de luchthaven Berlin Brandenburg (BER), die al jaren in aanbouw is. Musk liet weten de fabriek in een sneller tempo te willen bouwen dan het vliegveld. Naar verwachting kan de fabriek in 2021 in gebruik worden genomen. Met de Tesla-fabriek worden rond de 10.000 banen geschapen. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger