Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe 'gigafabriek' van Tesla komt in Brandenburg

Kort nieuws - 13 november 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Amerikaanse automerk Tesla gaat een 'gigafabriek' voor elektrische auto's en accu's bouwen in de buurt van Berlijn. Dat kondigde Tesla-baas Elon Musk dinsdagavond aan.

Voor de eerste Europese fabriek van Tesla waren heel wat landen in de race, waaronder Nederland. De keuze voor een locatie in Brandenburg, in de buurt van Berlijn, kwam als een verrassing, want de Oost-Duitse deelstaat behoorde niet tot de favorieten. Musk prees onder andere de hoge kwaliteit van het Duitse ingenieurswezen.

De precieze locatie van de fabriek is nog niet bekend. Volgens Tagesspiegel heeft Tesla een industrieterrein in de Brandenburgse gemeente Grünheide op het oog, ten zuidoosten van Berlijn. Dat is niet ver van de luchthaven Berlin Brandenburg (BER), dat al jaren in aanbouw is. Musk liet weten de fabriek in een sneller tempo te willen bouwen dan het vliegveld. Naar verwachting kan de fabriek in 2021 in gebruik worden genomen. Met de Tesla-fabriek worden rond de 10.000 banen geschapen. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger