Duitslandweb logo Duitslandweb

Bondsdag doet 'marathonzittingen' in de ban

Kort nieuws - 11 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag rekent af met lange zittingen en debatten tot diep in de nacht. Vanaf woensdag mogen de bijeenkomsten van het Duitse parlement tot uiterlijk middernacht duren. 

De nieuwe regeling geldt voor de leden van het parlement, maar ook voor de bodes en stenografen. Om nachtsessies te voorkomen, wordt de behandeling van agendapunten meer over de week verspreid. De spreektijd per agendapunt wordt teruggebracht van 38 naar maximaal 30 minuten. Ook wordt de tijd van het vragenuurtje ingekort.

De fracties in de Bondsdag bereikten vorige week een akkoord over het afschaffen van de 'marathonzittingen', nadat in november twee parlementariërs waren ingestort. De AfD is tegen de nieuwe regeling. Die partij vindt dat de spreektijd voor oppositiepartijen te veel wordt ingeperkt. Lees meer bij Spiegel Online 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger