Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse regering compenseert Thomas-Cook-gedupeerden

Kort nieuws - 11 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil reizigers die een pakketreis hebben geboekt bij het inmiddels failliete Thomas Cook tegemoet komen in de kosten. Dat meldde de nieuwsredactie van omroep ARD woensdagmorgen.

De regering ziet zich geroepen bij te springen omdat ze wetten heeft gemaakt waar de klanten nu de dupe van zijn. De pakketreizen waren verzekerd bij Zurich Versicherung, maar dat zegt dat de verzekerde som veel te laag is. Dat is mogelijk omdat de Duitse regering bij de omzetting van Europese regels over verzekering van dit soort reizen, heeft vastgelegd dat reisbureaus de pakketreizen tot een maximum van 110 miljoen moeten verzekeren. Maar Zurich Versicherung heeft nu al voor 250 miljoen aan claims binnen en dat zijn nog niet alle schademeldingen. De verzekeraar betaalt de klanten daarom slechts een klein gedeelte van de kosten terug. Onder druk van dreigende procedures wil de bondsregering de consumenten tegemoet komen. De regering beslist naar verwachting vandaag of de regeling er komt. 

Thomas Cook ging eind september failliet. Alle reizen werden afgezegd. In Duitsland maken sommige onderdelen een doorstart, waardoor ongeveer de helft van de 2100 banen kan worden gered. Een deel van de reisbureaus wordt door Karstadt overgenomen. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger