Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal corona-besmettingen in Duitsland opgelopen naar 349

Kort nieuws - 5 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal corona-besmettingen in Duitsland is donderdag opgelopen naar 349. Dat zijn er ruim 100 meer dan woensdag. (Zie ook ons nieuwste bericht van vrijdag 6-3: 534 besmettingen, klinieken willen nieuwe regels)

Het grootste aantal geïnfecteerden is in Noordrijn-Westfalen, daar zijn 175 mensen besmet met het virus dat de ziekte Sars-CoV-2/Covid-19 kan veroorzaken. In Baden-Württemberg zijn 65 gevallen geregistreerd en in Beieren 52. De cijfers zijn van het Robert Koch Institut (RKI), dat het gezondheidsbeleid bij deze epidemie in Duitsland mede coördineert. In de andere deelstaten ligt het aantal besmettingen tussen de 1 en de 14. Alleen in Saksen-Anhalt is nog geen infectie met het coronavirus gemeld. 

Het grootste aantal besmettingen in Noordrijn-Westfalen is in de regio Heinsberg, vlak over de grens bij Sittard. In Leer, vlak over de grens bij Winschoten (Groningen), is een 32-jarige vrouw met het coronavirus geïnfecteerd. Zij wordt geïsoleerd behandeld in een ziekenhuis in Papenburg.

Duitsland neemt nog geen landelijk besluit om scholen dicht te doen of vakanties te verschuiven, zoals in Italië. Dat vindt de Kultusministerkonferenz (KMK), het landelijke overlegorgaan van de deelstaatministers van Onderwijs, niet nodig. De verspreiding van het virus verschilt sterk per regio, aldus de KMK, de gezondheidsinstanties in de regio's bepalen zelf wat zij nodig achten. 

Het RKI maakte ook de 'gewone' griepcijfers in Duitsland bekend: sinds oktober 2019 zijn 120.000 griepgevallen bevestigd, 200 mensen zijn daaraan overleden. Lees meer bij tagesschau.dehet Robert Koch Institut (cijfers), Spiegel Online (scholen) en NWZ Online (Leer)

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger