Oliver Neuville
De counterspecialist

Achtergrond - 23 mei 2006

 Zijn visitekaartje aan Klinsmann was een prachtige volley tijdens de wedstrijd tegen de Verenigde Staten in april: 2-0. Voeg daarbij nog een prima assist en de oude rot Oliver Neuville had zichzelf krachtig voor het WK aanbevolen. Snel scoren uit de counter is zijn ding.

Neuville zorgde bij zijn debuut in het Duitse elftal (1998 tegen Malta) voor een primeur: hij was de eerste Duitse speler die een tolk nodig had om zich verstaanbaar te maken. Neuville is een geboren Zwitser en heeft een Italiaanse moeder. Zijn vader komt uit Keulen. Inmiddels heeft Neuville zijn Duits flink bijgespijkerd, al valt hij nog steeds op met zijn sterke Romaanse accent.

De kleine spits - hij is 1,71 meter lang - blijft in de media altijd een beetje op de achtergrond en is in zijn carrière dikwijks onderschat. Van zich spreken deed Neuville tijdens de vorige WK in Japan en Zuid-Korea. Aanvankelijk begon de snelle aanvaller op de bank, maar hij wist zich een plaats in de basis te veroveren. In de verloren finale tegen Brazilië speelde Neuville zijn beste wedstrijd. Met zijn vrije trap tegen de paal kwam de Duitse Zwitser het dichtst bij een Duitse goal.

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger