Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: update vrijdag 27 maart

Kort nieuws - 27 maart 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland wil waarschijnlijk nog massaler gaan testen dan het nu al doet, blijkt uit een document van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat WDR, NDR en Süddeutsche Zeitung onder ogen hebben gekregen. Iedereen die zelf denkt besmet te zijn en alle contactpersonen van besmette personen moeten worden getest en geïsoleerd, staat in het plan, dat zich richt naar de aanpak in Zuid-Korea. 

Duitsland zou eind april 200.000 tests per dag moeten kunnen doorvoeren, staat in het uitgelekte document. Momenteel is de capaciteit ongeveer 500.000 per week. Door besmettingen direct te isoleren hoopt het ministerie de verspreiding van Covid-19 in te dammen. Een algehele lockdown zou dan mogelijk niet nodig zijn. De strategie is volgens de Süddeutsche Zeitung voorgelegd aan kanselier Merkel, het ministerie van Gezondheid en het ministerie van Defensie. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Het Robert Koch Institut, het Duitse RIVM, heeft vrijdag 42.288 bevestigde besmettingen gemeld. In Duitsland zijn 253 Covid-19-patiënten overleden. Zie ook het dashboard van het RKI, met cijfers per deelstaat.

De NOS meldde vrijdag dat Duitse ziekenhuizen mogelijk Nederlandse coronapatiënten kunnen opnemen als in Nederland geen plek meer is op de intensive care. Duitsland heeft 34 intensive-care-bedden per 100.000 inwoners, Nederland ongeveer 7 per 100.000 inwoners. Het ziekenhuis in Münster is bereid Nederlandse patiënten op te nemen zolang er nog plek is, zei chef-arts Hugo van Aken van dat ziekenhuis in het NOS Journaal. Afspraken zouden er nog niet zijn, maar er zijn contacten gelegd. Bekijk het NOS-journaal (v.a. 1:00 min)

Reacties

Peter de Hoo - 5 april 2020 08:30

Duitsland had tot 1999 BCG impfung, Nederland incidenteel. BCG blijkt te werken naast Tuberculose tegen Corona

Reageer
Marja Verburg Peter de Hoo - 5 april 2020 13:59

Of het BCG-vaccin helpt tegen corona is nog niet wetenschappelijk bewezen, maar wordt onderzocht. Zie: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/een-oud-vaccin-tegen-tuberculose-biedt-mogelijk-weerstand-tegen-het-coronavirus~b9712e7d/
Mvg, de redactie

maria - 28 maart 2020 23:05

het mist niet aan daadkracht/ er is totaal geen overzicht en inzicht.anders hadden we geen tekorten gehad....
bezuiniging op gezondheidszorg/vergelijk gewoon het aantal ic bedden. bij nederlanders tov duitsland geld gaat blijkbaar altijd voor op algemeen welzijn en onderwijs.
als ik nu kijk,krijg ik de indruk dat de kwetsbare in onze samenleving worden opgeofferd
bespaard weer op de lange termijn in de gezondheidszorg/niet de eerste keer!!!

Reageer
Nick - 27 maart 2020 16:28

Ik vraag me toch steeds af waarom Nederland afhankelijk is van een farmaceutisch bedrijf (Roche) en waarom Duitsland 200.000 testen per dag kan uitvoeren. Nederland heeft onvoldoende testcapaciteit.. Hoe kan dit toch en niemand geeft hier antwoord op.

Reageer
Jetje Nick - 27 maart 2020 20:45

Ja hier ben ik het helemaal mee eens? Hoe komt dit? Is de wil er niet om te testen? Net als dat er geen mondkapjes werden besteld bij onze ondernemers, terwijl er tekort is. En de IC bedden waar we straks te weinig van hebben!,, De politiek mist daadkracht hier :-(

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger