Gewoon doorspelen, ook als het mis gaat
De Hamburgse meidenrockband ‘No Entry’

Achtergrond - 1 april 2006

Als voorbereiding op onze Hamburg-reis zat ik wat te google-en en stuitte daarbij op de site van Musikschule Peter Unbehauen. Er stonden veel leuke foto’s op, waaronder een van drie vrolijke meiden. Dit waren de leden van een echte Hamburgse meidenrockband, ‘No Entry’ genaamd.

De naam ‘No Entry’ is afkomstig van een film die de meiden goed vonden. Ze schrijven zelf hun nummers; of beter gezegd één van hen: Özlem (of Farena?). “Waar haal je de inspiratie vandaan?” “Uit ons leven. De songs gaan bijvoorbeeld over de toekomst of over stomme leraren.” “Dann haben wir geschrieben dass Lehrer blöd sind!” (”Op veel leraren bij ons op school hebben we het namelijk niet zo….. door hen zijn de vakken stom geworden. Wij haten de leraren en zij haten ons.”)

Het e-mailadres van ‘No Entry’, drummer_gesucht@yahoo.de bracht ons op de vraag of ze misschien een drummer zochten. En inderdaad... in het beginstadium had de band twee drummers, maar die zijn beide weggegaan; de een had geen tijd (meer), de ander woonde te ver weg. Dus zijn de meiden op zoek…

Aangezien ‘No Entry’ nog maar sinds zes maanden bestaat, is er nog geen cd van hen verschenen. Wel treden ze zo nu en dan op. Het begon met twee optredens op school, later nog een paar. Maar de meiden hebben geen manager en moeten dus alles zelf regelen. “Dat is nog best moeilijk!” De komende tijd hebben ze nog geen optredens gepland. Ze hebben nu geen les op de muziekschool van Peter Unbehauen, maar ze volgen lessen in ‘Der Medienbunker’.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger