Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wil opheldering van Moskou over situatie oppositieleider Navalny

Kort nieuws - 21 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kanselier Merkel wil snel opheldering van Moskou over wat er met de Russische oppositieleider Navalny is gebeurd. Die ligt in coma in een ziekenhuis in Omsk. Vermoed wordt dat hij is vergiftigd. 

"Het moet dringend worden opgehelderd hoe het tot deze situatie kon komen. Daar staan we op", liet Merkel weten na een overleg met de Franse president Macron in Frankrijk. Ook bood ze Navalny en zijn team hulp aan. In Omsk staat een Duits vliegtuig klaar dat Navalny naar het Berliner Charité-ziekenhuis moet brengen, maar volgens het Russische ziekenhuis is hij nog niet stabiel genoeg om te vliegen. Navalny's vrouw en arts geloven het ziekenhuis niet en denken dat het tijd wil rekken zodat het gif in het lichaam van de oppositieleider niet meer te traceren is. 

Navalny werd donderdag onwel op een vlucht van Siberië naar Moskou en werd na een tussenlanding in het ziekenhuis in Omsk opgenomen. Daar wordt hij kunstmatig beademd. Hij is de leider van de liberale oppositie in Rusland en heeft veel vijanden in het Kremlin. Er zijn meerdere aanslagen op hem gepleegd. Zelf zei hij vorig jaar dat hij vermoedde dat hij werd vergiftigd toen hij vastzat in een Russische gevangenis. Lees meer bij tagesschau.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger