Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Altmaier: Economie herstelt sneller dan verwacht

Kort nieuws - 2 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse economie herstelt sneller van de klappen van de coronacrisis dan verwacht. In plaats van een krimp van 6,3 procent in 2020 gaat minister Altmaier (CDU) van Economische Zaken nu uit van 5,8 procent. Voor 2021 hoopt hij op een groei van 4,4 procent.

Duitsland vreesde eind april dat de economische krimp dit jaar 6,3 procent zou zijn. Nu lijkt op de diepe crash van het tweede kwartaal - toen het bruto binnenlands product met 9,7 procent daalde ten opzichte van het eerste kwartaal - een relatief snelle terugkeer naar groei te volgen, zei Altmaier dinsdag op een persconferentie in Berlijn. Daardoor zal het de komende maanden economisch beter gaan. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de ifo-index, die het ondernemersvertrouwen uitdrukt.

Altmaier gaat er aan de hand van de huidige infectiecijfers van uit dat het in de winter niet tot een tweede lockdown komt. Hij hoopt voor 2021 op een economische groei van 4,4 procent. Dat is lager dan de 5,2 procent die eerder is genoemd, maar dat komt mede door het herstel dat nu komend najaar wordt verwacht.

Dat de klappen toch minder hard zijn aangekomen, blijkt ook uit het feit dat slechts een deel van de hulp die Duitsland in maart voor bedrijven op poten zette, is gebruikt. Zo is aan zzp'ers en kleine ondernemingen in totaal 14,3 miljard euro aan ondersteuning uitgekeerd, terwijl er 50 miljard beschikbaar was. Ook grotere bedrijven hebben minder geld aangevraagd dan kon worden uitgekeerd. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Sinds 1 juni vraagt Duitsland geen coronabewijs meer van reizigers. Een overzicht van de coronaregels in Duitsland.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer

Het keerpunt

Het keerpunt

Hoe de oorlog in Oekraïne ook afloopt, de Duitse 'Zeitenwende' kan niet meer worden teruggedraaid, schrijft Carsten Brzeski.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger