Duitslandweb logo Duitslandweb

Opluchting over akkoord reddingsplan Lufthansa

Kort nieuws - 26 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse ministers Scholz van Financiën en Altmaier van Economische Zaken zijn opgelucht nu de aandeelhouders het steunpakket voor Lufthansa hebben goedgekeurd. Daarmee verwerft de staat een belang van 20 procent in de zwaar getroffen luchtvaartmaatschappij. 

De aandeelhouders van Lufthansa hebben donderdag met een meerderheid van 98 procent ingestemd met het reddingsplan. Er was een tweederde meerderheid nodig. Eerder op de dag had de Europese Unie de maatregelen goedgekeurd. De Duitse overheid steunt de luchtvaartmaatschappij met 9 miljard euro. Omstreden was de daarmee verbonden aandelenaankoop door de Duitse staat. 

Het besluit van de aandeelhouders geeft het concern een toekomstperspectief, aldus ceo Carsten Spohr. Volgens voorzitter van de Raad van Toezicht Karl-Ludwig Kley had Lufthansa zonder het steunpakket binnen enkele dagen faillissement moeten aanvragen. Alleen al in het eerste kwartaal leed het bedrijf door de coronacrisis een verlies van 2,1 miljard euro.

De EU heeft als voorwaarde voor haar goedkeuring wel gesteld dat Lufthansa in zowel Frankfurt als München 24 start- en landingsrechten aan concurrenten moet afstaan. Dat moet voor eerlijkere concurrentie en prijzen zorgen, aldus eurocommissaris voor Mededinging Vestager. 

De ministers Scholz (SPD) en Altmaier (CDU) hebben opgelucht op de beslissing van de aandeelhouders gereageerd. Scholz noemt het goed nieuws voor het concern zelf, voor de werknemers en voor de economische positie van Duitsland. Lees meer bij Zeit Online en RND.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Vanaf 1 oktober gelden nieuwe coronaregels in Duitsland. Een overzicht.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger