Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse overheid breidt economisch steunpakket uit

Kort nieuws - 20 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Als antwoord op stevige kritiek van het bedrijfsleven past de Duitse overheid het economische steunpakket voor bedrijven, de 'Überbrückungshilfe III' aan. "De hulpmiddelen worden eenvoudiger, omvangrijker en doelgerichter", zei minister van Financiën Olaf Scholz.

Bedrijven kunnen gemakkelijker aanspraak op de economische steun maken. Voor elke maand dat een onderneming kan aantonen dat ze minstens 30 procent omzetverlies heeft geleden ten opzichte een jaar eerder, heeft ze recht op subsidie. Eerder moesten bedrijven aantonen over meerdere maanden verlies te hebben geleden, of dat een sluiting dreigde. Of ze moesten minimaal 40 procent omzetverlies kunnen aantonen. Het maximaal te ontvangen subsidiebedrag wordt verhoogd van 500.000 euro naar 1,5 miljoen, voor zover dit volgens EU-recht is toegestaan.

Ook kunnen bedrijven geld ontvangen voor onverkochte of niet langer houdbare (seizoens)producten. Daarnaast komt er subsidie voor firma's die extra hygiënemaatregelen nemen en investeren in digitalisering. 

Minister Scholz (SPD) en zijn collega van Economische Zaken Peter Altmaier (CDU) bereikten het akkoord over de uitbreiding van het steunpakket dinsdag vlak voor het overleg van kanselier Merkel met de deelstaten over de verlenging van de lockdown. Volgens vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, en vooral die van de detailhandel, is de Duitse overheid tot nu toe veel te traag met de uitkering van de financiële steun en is die veel te bureaucratisch georganiseerd. Lees meer bij de Süddeutsche Zeitung en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger