Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse overheid komt met miljarden steun voor detailhandel

Kort nieuws - 15 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse overheid heeft miljarden euro's economische steun toegezegd aan bedrijven en sectoren die worden getroffen door de strikte lockdown. Die geldt in Duitsland vanaf woensdag.

Het gaat onder meer om speciale financiële hulp voor de detailhandel. Wat die precies inhoudt is nog niet definitief. Minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) sprak maandag over in totaal 11,2 miljard euro per maand staatssteun voor bedrijven die de dupe zijn van de harde lockdown. Alle winkels die niet in de dagelijkse behoeften voorzien, moeten vanaf woensdag de deuren sluiten.

Winkeliers kunnen voor de maanden november en december aanspraak maken op het pakket Überbrückungshilfe III, dat eigenlijk pas vanaf januari 2021 beschikbaar zou komen. Voorwaarde is wel dat hun omzet in één van die twee maanden of beide maanden samen minstens 40 procent lager ligt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Daarnaast lopen nog meerdere financiële steunpakketten van de overheid, onder meer voor bedrijven die dicht moesten tijdens de gedeeltelijke lockdown die in november inging, zoals restaurants, sportscholen en bioscopen. Spiegel Online maakte een duidelijk overzicht van alle steunpakketten van de overheid gedurende de coronacrisis

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger