Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland wil nieuw klimaatoverleg met VS

Kort nieuws - 27 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse regering wil op het gebied van klimaatbeleid nauwer gaan samenwerken met de Verenigde Staten, ongeacht de uitkomst van de verkiezingen in november. Dat kondigde minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas maandag aan.

Samen met minister van Milieu Svenja Schulze plant Maas een "nieuwe start voor de Transatlantische klimaatbrug", die in de eerste helft van 2021 moet gaan beginnen. De nauwere samenwerking moet niet enkel op regeringsniveau plaatsvinden, maar ook (deel)staten, steden, parlementariërs, ondernemingen en de wetenschap betrekken, aldus Maas. 

Maas wil ook onderzoeken of er een nieuwe samenwerking tussen de EU en China mogelijk is. De Chinese president Xi Jinping heeft onlangs aangekondigd meer te willen doen aan het terugdringen van broeikasgassen.

In het kader van het Duitse EU-voorzitterschap wil minister Schulze dit jaar nog met de internationale gemeenschap tot een ambitieuzer klimaatdoel voor 2030 te komen. De Europese Commissie heeft een voorstel ingediend om de uitstoot in 2030 met minstens 55 procent te verminderen ten opzichte van 1990. Lees meer bij faz.net

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger